mCASH Tastatur

Med mCASH tastatur kan du gjennomføre vennebetaling i den appen du befinner deg. Tastaturet inneholder alt du trenger for å velge mottaker (fra kontaktlisten), beløp og pengekilde (kort eller bankkonto). Her finner du svar på en del vanlige spørsmål om tastaturet og hvordan det fungerer.

1. Hvorfor er tastaturet så vanskelig å installere på iOS?
På alle Apple telefoner med iOS 10 er det ikke mulig å lenke fra mCASH appen til "Innstillinger -> tastatur". Det betyr at hver enkelt bruker må aktivt åpne "Innstillinger / Generelt / Tastatur / Tastaturer". Her finner man de tastatur man har installert på telefonen, både de som Apple leverer og de som evt. er installert fra andre applikasjoner. Her må man så aktivt velge å installere nye tastaturer dersom de finnes på telefonen (Legg til nytt tastatur...). Dette gjøres ved å velge den appen man ønsker å installere tastaturet fra (mCASH). Deretter må man gi tastaturet "Full tilgang". Klikk på det nye installerte tastaturet: "Sosial betaling - mCASH", og aktiver knappen "Gi full tilgang".
Så er du klar til å bruke tastaturet!

2. Hva vil det si å gi tastaturet "full tilgang"?
I det man aktiverer "Gi full tilgang" knappen kommer det en advarsel opp på telefonen:

iOS:
Vil du gi full tilgang til "mCASH"-tastaturer?
Full tilgang gir utvikleren av tastaturet tilgang til å sende alt du skriver, inkludert tekst du har skrevet inn tidligere med dette tastaturet. Dette kan inkludere personlig informasjon som kredittkortnummer eller gateadresse.

Android:
OBS!
Denne metoden kan innhente all teksten du skriver inn, unntatt passord, inkludert personlige data og kredittkortnumre. Den kommer fra appen mCASH. Bruke likevel?

Disse advarslene er viktige når man skal installere 3.parts programvare. Meldingene som vises er en generisk advarsel som man skal ta alvorlig.
mCASH tastaturet behøver "full tilgang" for å bl.a kunne slå opp "mottaker" fra kontaktlisten på telefonen, bruke internett tilgang etc. Internett-tilgang benyttes til å koble mot mCASH for å hente informasjon om f.eks pengekilder/kort samt å fullføre et betalingsoppdrag. Dette er de samme tilgangene som mCASH appen benytter når man gjennomfører en betaling fra appen direkte.

Tastaturet kan kun "hente informasjon fra kontaktliste om mottaker" (navn/telefonnummer). Navn brukes til å personalisere automatisk melding til mottaker. Telefonnummer brukes av mCASH til å sende penger til rett mottaker. Videre vil tastaturet gjøre oppkobling mot mCASH for å sjekke at det er dekning på betalers konto når det forsøkes en betaling.

mCASH kan ikke under noen omstendighet se eller lese det som skrives av bruker i mCASH tastaturet.

3. Autokorrektur fungerer dårlig!
Vi jobber med det! Tastaturet inneholder sin egen ordbok og det krever litt tilpasninger å få denne til å fungere perfekt. Autokorrektur kan slås av under Innstillinger på telefonen. (Innstillinger -> mCASH).

4. Hvorfor er emojiene er annerledes?
mCASH tastaturet inneholder sine egne emojier. Disse er kopier av emojier fra Apple og Android plattformene, men altså ikke de samme. Vi vil fylle på med nye emojier etterhvert og samtidig passe på at standard emojis er på plass:-).

5. Tastaturet har klikkelyder, som jeg har skrudd av?
mCASH tastaturet følger ikke Apples innstillinger for lyd. Du finner egne mCASH innstillinger for klikkelyd under innstillinger på telefonen. (Innstillinger -> mCASH).

6. Tastaturet bytter til engelsk hele tiden?
mCASH tastaturet kan inneholde flere språk, med det resultat at man kan betale med tastaturet selv om samtalen foregår på et annet språk. Per nå inneholder tastaturet støtte for Norsk og Engelsk. Du kan skifte språk ved å klikke på "globus" ikonet på tasturet. 1 klikk skifter til emoji. 2 klikk skifter til annet språk. Klikk og hold på globus for å skifte tilbake til standard tastatur. Du kan også skifte språk i tastaturet ved å klikke, holde og sveipe på "mellomrom" (space) knappen.